fredag 8. august 2008

BACHELOR I AMBULANSEFAG VED HØGSKOLEN I ØSTFOLD

NRK Østfold melder at Norges første høyere utdannelse i ambulansefag kan bli startet opp i Østfold. Nå søker Høgskolen i Østfold departementet om å få etablere en ny tre-årig utdannelse. - Dette skal gjøre ambulansesjåførene enda proffere i jobben, uttaler studieleder Finn Samuelsen ved Høgskolen i Østfold til NRK Østfold.

- Som alle andre steder er det økt behov for velkvalifiserte ambulansearbeidere, og de er jo nå i spissen i forhold til prehospitalt arbeid - altså det arbeid som foregår utenfor sykehuset - og det er et krav om at de jobber mer selvstendig og at de begynner behandlingen ute så raskt som mulig, sier Samuelsen.

Vil tilby bachelor-utdanning
Høgskolen i Østfold har i dag en ett-årig videreutdannelse i ambulansefag, men dette er ikke godt nok, ifølge Samuelsen. Den tre-årige bachelor-utdannelsen vil ha et mye bredere tilbud, og Høgskolen har søkt departementet om hele 9,7 millioner kroner til å starte opp prosjektet.

- Vi må blant annet ha endel utstyr, fordi det er tenkt at studentene skal tørrtrene her, og i dag finnes det masse teknisk utstyr hvor vi kan lage et teater hvor de kan trene på svært avanserte tilstander som de vil møte i ambulansen, sier Samuelsen.

Les mer om denne saken på nettsidene til NRK Østfold.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostfold/1.6165542


Noen som har noen synspunkter?

Arne-Erik Bakke
Redaktør ambulanse.no

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra!
Dette vil heve hele tjenesten og våre arbeidsoppgaver.

Anonym sa...

Er i utgangspunktet positiv, men kommer helt ann på hvordan studiet blir lagt opp. HIØ startet jo sin egen "paramedic"-modell for ikke lenge siden. Får håpe de nå ønsker å sette i gang noe som ikke bar gjelder østfold spesifikt, men som kan bli en modell nasjonalt som har sitt utspring fra Lillehammer-modellen.

Anonym sa...

Østfold startet ikke opp sin egen paramedicmodell. Stort sett identisk fagplan som Lillehammer.

Anonym sa...

Helt klart på tide med høyskole utdanning. Er enig med anonym som ønsker en nasjonal plan. At fagplanen "stort sett" er identisk holder ikke. Paramedic er allerede ødelagt med alle "variantene" som er av den allerede. Stå på!

Anonym sa...

Hmm. Nå må de sannelig begynne å bestemme seg for om det skal være paramedic som på lillehamer eller hva det skal være...enn de som tar paramedic nå da? skal de fortsette med å fullføre en bachelor og så gå enda fire år på skole siden du sikkert skal jobbe ved siden av? paramedic som den er i dag er jo to år komprimert løp så da må nå hele bacheloren ta 6 år da. har forståelse for en bachelor, men det vil jo ta evigheter foe folk som er i arbeid å bli ferdig med en slik lang utdannelse.

Rune.

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk

Jenny sa...

Det er kjempe flott at vi får bachelor grad i ambulansefag. Men er det noen som kan hjelpe meg med å finne ut hvordan jeg, som snart er ferdigutdannet sykepleier, kan ta kurs/utdannelse innenfor ambulansefaget?? Jeg er klar over at jeg kan ta både nettkurs og vg1 ambulanse, men er dette de eneste mulighetene?

Anonym sa...

blir det sånn at man må gå almenn nå og så ta bachelor utdanningen på høyskole, eller må man gå vg1 helse og sosial og den veien?