lørdag 10. mai 2008

AMPY ER POSITIVE TIL FELLES NØDNUMMER OG FELLES NØDSENTRALER

Det er med stor glede AMPY ser at regjeringen går inn for felles nødnummer og felles nødsentraler. Dette er helt i tråd med AMPYs høringssvar fra 2004, sier AMPYs leder Irene Skaget i en kommentar til regjeringens ønske om å innføre felles nødnummer og felles nødmeldesentraler.

AMPY mener at en forenkling av nødmeldetjenesten er til det beste for publikum og nødetatene. Blant annet vil dette sikre befolkningen en enhetlig og lik behandling, uansett hvor man finner seg.

Innringer kommer til en sentral hvor operatøren ved medisinske nødmeldinger, vil gi veiledning etter Norsk indeks for medisinsk nødhjelp. Ved behov for trippelvarsling, vil de andre etatene bli varslet samtidig, og verdifull tid vil være spart.

AMPY har imidlertid klare forutsetninger for aksept av innføring av felles nødnummer/sentraler:

Det må settes strenge krav til faglig kompetanse hos operatørene. Faglighetsprinsippet må være ivaretatt og sikre at både politi, ambulanse og brann har sin forankring innen sine respektive faglige etater/grener.

Det skal være offentlig drift av sentralene


Digitalt nødsamband må være på plass før endringen er realistisk.


Trondheim 9. mai 2008

Irene Skaget
Leder AMPY


Noen som har noen synspunkter?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er litt mer enn skeptisk!
Skal en snakkesalig politi med nær tilknyttning til "gutteklubber" og pressen sitte og få referert min syke-/ skadehistorie? Kan man f.eks. risikere straff dersom man får en kasse sprit i hodet under lossing av smuglervarer? Hva med høyenergi- trafikkulykker (km/t.) ?
Denne sammenblandingen av nummer og sentralerer kan ikke bare være av det gode !?!

Anonym sa...

Det er da merkelig at Danmark er på vei bort fra fellesnr. Et av hovedargumentene er sammenblandigen man i dag har med Helse og Politi. Sveriga skal etter sigende også tenke i samme baner.
Det brude ringe en bjelle hos våre politikere, når våre naboland vil bort fra en ordning de evalurerer til å være lite god.....

Anonym sa...

Klart det ska vara ETT nummer!! Enkelt o greit. MEN tillvägagångs sättet är en HELT annan sak , o e IKKE helt enig med Ampy om HUR detta ska göras o SE ut.
Finns en verision som e bättre o enklare o som är genomförbar DIREKT !
Men håller på med kontakt till departemanget och ska ta det upp med dom direkt. Så rätt personer som har noenting o säga om saken får direkt besked.
Men att det blir 112 för alla etater JA !Inget tvil .
O har IKKE hört noenting om att sverige e intressert i o ha flera nummer .

Mvh Autoriserad AmbulanseArbeidare

Anonym sa...

Det er nok et meget godt tilbud Norge har i dag. Det er et system som etter mange år er velutprøvd og bra. Det er som nevnt flere land som etter hvert ser mot Norge og vår løsning med tre nødnummere. Hvis du drar sydover vil du også se at de flerste land HAR flere nødnummer, flere også med opptil 8 sifre..! Det som er felles er at et av disse nummerene er 112. Det vil ALDRI bli like bra tilbud med en felles sentral, mot det vi har i dag.

Anonym sa...

AMPY bommer totalt. Fra medisinsk fagmiljø er det slått fast at de vil ha dagens ordning. Viktig at folk som er i medisinsk nød besvares av helsepersonell !!!

Danmark hatt felles i mange år og dokumentert liv som har gått tapt grunnet tidspill. Nei, AMPY dette er faglig uforsvalig !

Anonym sa...

4 % av nødmelding er det samhandling med nødetatene. Taushetsplikten - ikke ivaretatt når Politi/Brann sitter ved din side. Viktig med "first tuch" at en møter helsepersonell.

Anonym sa...

AMPY bommer totalt om et nødnummer. Det vitner om uvitenhet og inkompetanse hos AMPY. Hovedmotivet er nok fra staten at en skal spare penger. Tror dere at eks. narkomane tør å ringe etter hjelp når politiet svarer... husk at alle skal kunne kontakte helse uten at en skal blir straffet for det. GÅ I TENKEBOKSEN AMPY. Hva er positivt med et nummer... fordi det er letter å huske... nei, om en ringer feil blir en viderkoblet..

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er